Libanapok 2009 – Gänsetage 2009 – Goose-days 2009

Hideg előétel – Kalte Vorspeise – Cold starter

 

Füstölt libamell szeletek mézes-fügés mustáros öntettel, balzsamos salátacsokorral, pirítóssal 1.790,- Ft

Geräucherte Gänsebrustscheiben mit Honig-Feigensenf Dip, serviert

mit Balsamico-Salatstrauss, Toast

Slices of smoked goosebreast with honey-figmustard dip,

salad-bouquet with balsamico vinegar, toast

Leves – Suppe – Soup

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal 590,- Ft

Kürbiscrémesuppe mit gerösteten Kürbiskernen und Kürbiskernöl

Créme of pumpkin soup with roasted seeds and oil

Meleg előétel – Warme Vorspeise – Warm starter

Roston sült libamáj vargányás rizottóval 2.200,- Ft

Gänseleber vom Rost mit Steinpilz-Risotto

Gooseliver, roasted, served with flap mushroom-risotto

Főételek – Hauptspeisen – Main courses

Ropogósra sült libacomb párolt vöröskáposztával és hagymás törtburgonyával

Knusprige Gänsekeule mit gedünsteten Rotkraut und Zwiebeln-Stampfkartoffeln 1.990,- Ft

Crispy leg of goose with steamed cabbage and onion-mashed potatoes

Fokhagymával tűzdelt libamell köményes pirított burgonyával, pecsenyelével

Gänsebrust mit Knoblauch gespickt, serviert mit Kümmel-Röstkartoffeln und Bratensaft 2.690,- Ft

Goosebreast with garlic, served with cumin-roasted potatoes and gravey

Libaragu libamájjal és vargányával, szalvétagombóccal tálalva

Gänseragout mit Gänseleber und Steinpilzen, serviert mit Serviettenknödeln 2.990,- Ft

Gooseragout with gooseliver and flap mushrooms, served with bread dumplings

Libatál: Ropogósra sült libacomb, fokhagymával tűzdelt libamell, libaragu

libamájjal és vargányával, hozzá párolt vöröskáposzta és szalvétagombóc 3.990,- Ft

Gänseplatte: Knusprige Gänsekeule, Gänsebrust mit Knoblauch gespickt, Gänseragout

mit Gänseleber und Steinpilzen, dazu geröstete Rotkraut und Serviettenknödel

Goose-plate: Crispy leg of goose, Goosebreast with garlic, Gooseragout with gooseliver

and flap mushrooms, served with steamed cabbage and bread dumplings

Serpenyős libamáj scampival, kevert zöldsalátával tálalva 2.990,- Ft

Gänseleber mit Scampi im Pfanne zubereitet, serviert mit gemischten Grünsalaten

Gooseliver with scampi, roasted in casserole, served with mixed greensalad

Desszertek – Süssigkeiten – Sweets

Gesztenyepüré áfonyaöntettel és tejszínhabbal 790,- Ft

Kastanienpürée mit Heidelbeersosse und Schlagsahne

Chestnut pürée with cranberrysauce and whipped cream

Vargabéles diós szőlőraguval 890,- Ft

(Szombat – vasárnap, frissen sütve!)

Topfen-Fadennudelnauflauf im Strudelteig, serviert mit Nüsse-Traubensosse

(Samstags und sonntags)

Curdcheese-vermicelli souflé in strudel, served with nuts-grapesauce

(On Satrurday and Sunday)

to top