Kiválasztották a jövő év borát

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség soproni régiójának szervezésében a helyi vendéglősök – három kategóriában – megvá-
lasztották a 2007-es esztendő borát.

Vincellérek dícsérete címmel rendezte meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség soproni régiója azt a borversenyt – a Bormarketing Kht. Segítségével -, amelyen kiválasztották a következő esztendő borát. A megmérettetésre összesen 28 minta érkezett, közülük nyolc volt a fehérbor, húsz pedig a vörös. A bírálók 100 pontos rendszer szerint értékelték a borokat. Fehérbor kategóriában a Vincellér-ház 2005-ös zöld veltelinije, a vörösborok közül a Pfneiszl-pincészet 2003-as szüretelésű cabernet sauvignonja, a késői szüretelésű borok versenyében pedig az Iváncsics-pince zöld veltelinije lett az első, amelyet 2004-ben szüreteltek. A Pfneiszl-pincészet borait egyébként a verseny helyszínén, az Erhardt Étteremben szombaton, borvacsora keretében is megkós-
tolhatják az érdeklődők. Mészáros Tibor, a gasztronómiai szövetség régiós elnöke elmondta, szövetségüknek több mint 40 tagja van Sopronban.

Legközelebbi rendezvényük december 16-án kezdődik, s tíz napig tart. Tíz vendéglőben „világbajnok karácsonyi menüt” szolgálnak fel, kedvezményes áron. Az ételsor elkészítését Hegedűs István olimpiai ezüstérmes és világbajnok mesterszakács tanítja meg a helyi szakácsoknak.

to top