Erhardt étterem-borpince

Sopron történelmi belvárosában, a „poncichter” negyedben két és fél évig tartó felújítási munkálatok után, ez év májusában nyílt meg családi vállalkozásként az Erhardt étterem-borpince.

A XVI. századi alapokon álló műemlék épületet családi és baráti összejövetelek, üzleti találkozók színhelyévé szeretnék tenni a tulajdonosok, akik a minőségi vendéglátást tűzték zászlajukra.

A felújítás során megőrizték a XVIII. Század végi épület eredeti zegzugos szerkezetét, az étterem négy helyisége a régi idők hangulatát idézi. Ezt hangsúlyozzák a pasztell színű falak, a sötétre pácolt bükk- és fenyőbútorok. A boltíves főbejáraton át a fiatalosabb stílusban berendezett söntésbe (14 férőhely) jutunk, amelynek érdekessége az ódon, egyszerű szépségében megmutatkozó famennyezet és a vakolatlan, bontott régi téglákból épített kiszolgáló pult. Innen balra nyílik az intimebb találkozókra ajánlható 9 személyes Művész szoba, amelyet soproni művészek festményei díszítenek, a főbejárattal szemközt pedig a dohányosoknak fenntartott, hálós boltozatú barokk szoba (16 férőhely). A söntés végén jobbra kanyarodva, pár lépcsőfok megtételével jutunk el a családi hobbi után elnevezett, stílusosan hajópadlóval burkolt, vitorláslámpával díszített Vitorlás szobába, ahol teljesen elszeparálva 14 vendéget tudnak leültetni.

A ház alatti 450 éves borpincék közül a nagyobbikban 58, a különteremként működő kisebbikben 25 személy fér el kényelme-
sen, ezek rendszeresen borvacsorák és –kóstolók helyszínei.

Nagy hangsúlyt helyeztek a tulajdonosok a ház műszaki felszerelt-
ségére: a vendégterek mindegyikében (a pincékben is!) elérhető az internet, egyedileg szabályozható a légtechnika, s a padlófűtésnek köszönhetően a pincékben télen sem csökken 20 C-fok alá a hőmérséklet. A ház mögötti csendes – részben kavicsos, részben gyeptéglás – kerthelyiségben állandó jelleggel 50 főre terítenek a hatalmas diófa árnyékában, de igény esetén az ülőhelyek száma a háromszorosára is növelhető.

to top