Libanapok 2009 – Gänsetage 2009 – Goose-days 2009
Hideg előétel – Kalte Vorspeise – Cold starter
Füstölt libamell szeletek mézes-fügés mustáros öntettel, balzsamos salátacsokorral, pirítóssal 1.790,- Ft
Geräucherte Gänsebrustscheiben mit Honig-Feigensenf Dip, serviert
mit Balsamico-Salatstrauss, Toast
Slices of smoked goosebreast with honey-figmustard dip,
salad-bouquet with balsamico vinegar, toast
Leves – Suppe – Soup
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal 590,- Ft
Kürbiscrémesuppe mit gerösteten Kürbiskernen und Kürbiskernöl
Créme of pumpkin soup with roasted seeds and oil
Meleg előétel – Warme Vorspeise – Warm starter
Roston sült libamáj vargányás rizottóval 2.200,- Ft
Gänseleber vom Rost mit Steinpilz-Risotto
Gooseliver, roasted, served with flap mushroom-risotto
Főételek – Hauptspeisen – Main courses
Ropogósra sült libacomb párolt vöröskáposztával és hagymás törtburgonyával
Knusprige Gänsekeule mit gedünsteten Rotkraut und Zwiebeln-Stampfkartoffeln 1.990,- Ft
Crispy leg of goose with steamed cabbage and onion-mashed potatoes
Fokhagymával tűzdelt libamell köményes pirított burgonyával, pecsenyelével
Gänsebrust mit Knoblauch gespickt, serviert mit Kümmel-Röstkartoffeln und Bratensaft 2.690,- Ft
Goosebreast with garlic, served with cumin-roasted potatoes and gravey
Libaragu libamájjal és vargányával, szalvétagombóccal tálalva
Gänseragout mit Gänseleber und Steinpilzen, serviert mit Serviettenknödeln 2.990,- Ft
Gooseragout with gooseliver and flap mushrooms, served with bread dumplings
Libatál: Ropogósra sült libacomb, fokhagymával tűzdelt libamell, libaragu
libamájjal és vargányával, hozzá párolt vöröskáposzta és szalvétagombóc 3.990,- Ft
Gänseplatte: Knusprige Gänsekeule, Gänsebrust mit Knoblauch gespickt, Gänseragout
mit Gänseleber und Steinpilzen, dazu geröstete Rotkraut und Serviettenknödel
Goose-plate: Crispy leg of goose, Goosebreast with garlic, Gooseragout with gooseliver
and flap mushrooms, served with steamed cabbage and bread dumplings
Serpenyős libamáj scampival, kevert zöldsalátával tálalva 2.990,- Ft
Gänseleber mit Scampi im Pfanne zubereitet, serviert mit gemischten Grünsalaten
Gooseliver with scampi, roasted in casserole, served with mixed greensalad
Desszertek – Süssigkeiten – Sweets
Gesztenyepüré áfonyaöntettel és tejszínhabbal 790,- Ft
Kastanienpürée mit Heidelbeersosse und Schlagsahne
Chestnut pürée with cranberrysauce and whipped cream
Vargabéles diós szőlőraguval 890,- Ft
(Szombat – vasárnap, frissen sütve!)
Topfen-Fadennudelnauflauf im Strudelteig, serviert mit Nüsse-Traubensosse
(Samstags und sonntags)
Curdcheese-vermicelli souflé in strudel, served with nuts-grapesauce
(On Satrurday and Sunday)